Mamma Augustas Kök Sjögatan 5, 852 34 Sundsvall

Mamma Augustas Kök



349 Recensioner
$$
  • lördag13–16, 17–22
  • söndag12–15
  • måndag11–14, 17–22
  • tisdag11–14, 17–22
  • onsdag11–14, 17–22
  • torsdag11–14, 17–22
  • fredag11–14, 17–22


Mamma Augustas Kök Sjögatan 5, 852 34 Sundsvall


Om företaget

Hotell Sundsvall | Best Western hotel Baltic Sundsvall |

Kontakter

Ring oss
+4660140440
Sjögatan 5, 852 34 Sundsvall

Timmar

  • lördag13–16, 17–22
  • söndag12–15
  • måndag11–14, 17–22
  • tisdag11–14, 17–22
  • onsdag11–14, 17–22
  • torsdag11–14, 17–22
  • fredag11–14, 17–22

Funktioner

  • Rullstolsanpassad ingång
  • Betalkort
  • Kreditkort
  • NFC-betalningar med mobiler
  • Rullstolsanpassad parkering
  • Rullstolsanpassad toalett
  • Rullstolsanpassade sittplatser
  • Toalett
  • Passar för barn
  • Avhämtning
  • Servering
  • Alkohol
  • Kaffe
  • Starksprit
  • Vin
  • Öl
  • Lunch
  • Middag
  • Efterrätt
  • Fri klädsel
  • Mysigt
  • Grupper
  • Tar emot bokningar
  • Barnmeny
  • Sittplatser
  • Barnstolar
  • Nattmat
  • Bar på plats
  • Drinkar
  • Brunch
  • Bra drinkar
  • Frukost


Rekommenderade recensioner

Robert Lövgren in Sweden
01.11.2023
Mamma Augustas Kök
Mycket trevlig restaurang och personal. Personligt och familjär stämning. Lyxig mat och fina vita linnedukar på borden. Tips är pepparsteken som de flamberar vid bordet. Bokar man via The Fork får man ofta rabatt (just nu 25%). Är du ny och skaffar konto hos dom, uppge koden 7DFC0147 under ”värvning” som ger 1000 Yums efter första besöket på de restauranger du bokar i The Fork’s app.
Anna Isabella Sandberg
23.10.2023
Mamma Augustas Kök
Helt fantastisk mat! Högklass även på lunchen. Allergivänligt. Både glutenfri mat och laktosfri mjölk till kaffet m.m. Flera glutenfria kakor till kaffet. Stort plus för en helt fantastisk service!
Thord Larsson Graff
22.10.2023
Mamma Augustas Kök
Riktigt bra vällagad mat till överkomligt pris. Överdådig salladsbuffé och goda desserter samt en tilltalande miljö och synnerligen trevlig och servicesinnad personal. Toppen helt enkelt både vad gäller frukost, lunch och middag !
Clas Tegenfeldt
15.09.2023
Mamma Augustas Kök
Flamberad oxfile som flamberades vid bordet. Snofsigt. Resultatet var mycket gott och köttet blodigt exakt som efterfrågades. Proffsigt! God efterrätt.Torskryggen var mycket varsamt behandlad, god enligt den som åt den rätten.
Anna Westin
08.09.2023
Mamma Augustas Kök
En underbart fin kväll med mycket god mat, finaste sällskap, jättefin service och fantastiskt fin operasång live. Det kändes som att få uppleva lite av känslan att för en stund få vara i Italien. Det kan inte bli så mycket bättre. Rekommenderas varmt. Tack! Mvh, Anna Westin.
Marie M
17.08.2023
Mamma Augustas Kök
Fantastiskt drömmig söndagsbrunch med rikligt utbud inklusive ett glas bubbel. Våfflor, pannkakor, potatis, äggröra, smoothies mm, och efterrätter. Fanns till och med färska Eggs Royale som de fixade på plats vid buffén. Kvalitén och smakerna på allting var topp. Inklusive bemötandet.
Raven Angelica
16.08.2023
Mamma Augustas Kök
Serverar den absolut bästa lunchen i stan. Lyxigt, fräscht. Magiskt surdegsbröd och alltid ceasarsallad på salladsbuffé.
Lena Nord Ojala
05.08.2023
Mamma Augustas Kök
Mycket trevlig personal..så trevlig att min man undrade om vi kände varandra. Bra service..dom ordnade sittplatser i lobbyn när det var fullbokat i mstsalen
Ksenia
03.08.2023
Mamma Augustas Kök
Bra luncher till bra priser! Beställde kyckling med potatismos och sås! Kycklingen var saftig och moset bra gjort. Såsen var lite för salt, men annars smakade maten bra! Mängden av mat var också bra. Man fick också plocka med egen sallad som var ett plus, då man på andra ställen oftast redan får en färdig sallad av det köket har valt vid takeaway, medans här fick man själv välja vad man ville ha. Salladsutbudet var bra!
Jörgen Gucco Sundelin
02.08.2023
Mamma Augustas Kök
Vi familjen samlades i Sundsvall för att avnjuta en måltid på mamma Augustas kök. Vi har ätit på restaurangen tidigare i samband med en hemester då vi bodde på hotellet. Den gången blev servitrisen under kvällen så berusad, att hon ramlade i knät på några gäster. Vi visades till bordet av en mycket trevlig dam, ett väldigt vackert dukat bord med en ypperlig position i rummet. Vi hade för kvällen ett nygift brudpar som hedersgäster, som inte dricker alkohol. Vi valde därför att ta in en flaska Mousserande alkoholfritt vitt vin att smutta på medan vi tittade över menyn. Det friska vinet var precis som servitrisen sa, av mycket fin kvalité. Vi valde förrätter, och mitt val föll på lättrökt hälleflundra med pepparotscreme. Övriga i sällskapet valde halloumi med vattenmelon. Min förrätt var vackert komponerad på ett ovalt fat, om än minimoroten gav ett trött och lite visset intryck. Smakerna var finstämda och balanserade, och hälleflundran hade en angenäm textur. Portionen var i minsta laget, ur perspektivet pris och innehåll. Vattenmelon med halloumi var precis som vilken grillafton som helst hos grannen, en enkel stabil förrätt som knappast förvånade eller inspirerade någon. Till förrätten och varmrätten drack jag en trevlig alkoholfri lageröl, på inrådan av servisen som varnade för restaurangens andra alkoholfria öl, en humlebeska IPA. Jag valde torskrygg med pepparrot, brynt smör och potatispuré till huvudrätt, då det är en kär favorit. I restaurangen avverkades flamberad oxfilé med potatiskaka på löpande band näst intill, ett härligt skådespel. Torskrygg ska behandlas varsamt, och stekas på så låg temperatur som möjligt. Tyvärr hade torskryggen gått för länge, och tappat sin flikiga fasta köttighet, därtill var potatispurén för kompakt och hela rätten kändes lite trött, men överlag var det en smaklig servering som var fullt godkänd. Mitt bordssällskap hade valt pasta med oxfilé i gräddig sky och biff med hasselbackspotatis. Oxfilépastan var överlag väldigt pepprig, och smakbilden dominerades av... peppar. Biffen med hasselbackspotatis var... Brun, faktum är att serveringen såg jämnt brun ut, om än smaken var uppskattad. Jag fick en känsla av att potatisen legat en stund innan servering och tappat färgen. Vid vårt bord hade ett par från övre Norrland intagit den flamberade oxen, och kvinnan var märkbart berusad och högljudd. Hon talade omväxlande på bondska, och min fru som själv är från området uppfattade kvinnans nedlåtande ord om vårt sällskap. Servisen tog snabbt hand om kvinnan, och hon avlägsnade sig från restaurangen. Detta var årets incident sålunda. Till dessert valde jag en key lime pie, en fräsch och vacker uppläggning med fin smak. Mitt sällskap valde en hemgjord hallonglass och färska jordgubbar med mynta och fläder, båda uppfriskande och välgjorda desserter. Till desserten tog vi in ett gott presskaffe som serverades ur en vacker kanna. Jag bad om notan, men här blev någonting fel för servitrisen glömde bort oss, och vi fick vänta väldigt länge innan min fru påtalade detta. Det fick vi se som en bonus, då vi fick ytterligare tid att umgås med våra kära hedersgäster som vi inkvarterat på hotellet som en bröllopsgåva, men en liten smolk i bägare till den i övrigt mycket hörsamma och fina servisen. Överlag var servisen och miljön mycket angenäm, nivån på maten uppnådde dock inte mina högre ställda förväntningar efter att ha läst recensioner av andra besökare, utan kändes lite trött och varmhållen, om än smakerna var väl godkända.

Lägg till recension

Karta

Sjögatan 5, 852 34 Sundsvall
Mamma Augustas Kök